Μηχανισμός Shimano Vanford

CODE EPM02000202249

310,00335,00

ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Εκκαθάριση
DETAILS

Το Shimano Vanford είναι ένας μηχανισμός που ενσωματώνει προηγμένη τεχνολογία και μηχανική για αυξημένη απόδοση και ανθεκτικότητα στο ψάρεμα. Είναι κατασκευασμένο με σώμα CI4+ για ελαφριά αίσθηση και ακαμψία άνθρακα και διαθέτει ρότορα MagnumLite (MGL) που μειώνει την περιστροφική αδράνεια έως και 48% σε σύγκριση με την παραδοσιακή κατασκευή ρότορα, με αποτέλεσμα γρήγορη απόκριση σε κρίσιμες καταστάσεις. Το καρούλι ενσωματώνει επίσης το HAGANE Gear της Shimano, το οποίο είναι σφυρηλατημένο σε ψυχρή για ανθεκτικότητα και αυξημένη απόδοση ψαρέματος.

Το Vanford διαθέτει επίσης τεχνολογίες SilentDrive και MicroModule Gear II, οι οποίες παράγουν ομαλή περιστροφική απόδοση ενώ μειώνουν τη συνολική δόνηση του μηχανισμού. Η τεχνολογία Long Stroke Spool του αυξάνει την απόσταση βολής και παράγει πιο ομαλή τοποθέτηση του νήματος κατά την ανάκτηση. Επιπλέον, το καρούλι είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία X-Protect και κατασκευή καναλιού νερού, η οποία ενισχύει την αντοχή του στο νερό και τη συνολική του αντοχή, καθιστώντας το κατάλληλο για χρήση σε παράκτια περιβάλλοντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Vanford 500 (VF500F) δεν περιλαμβάνει ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως το MGL Rotor, το MicroModule Gear II, το X-Protect Body ή το Long Stroke Spool.

Συνολικά, ο περιστρεφόμενος κύλινδρος Shimano Vanford είναι ένα προϊόν πάνω από μια δεκαετία προόδου της μηχανικής και μιας πλούσιας γενεαλογίας προκατόχων και έχει σχεδιαστεί για να δοκιμάσει τα όρια της τεχνολογίας και της μηχανικής που βρίσκονται στους περιστρεφόμενους τροχούς. Είναι κατάλληλο για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών ψαρέματος, από ψάρεμα στον πάγο και ψάρεμα με σταγόνες για μικρά σε γλυκό νερό έως καταδίωξη ψαριών ουράς στα διαμερίσματα.

TECH
PESCAMAFIA product tech 1

Το HAGANE είναι μια φιλοσοφία σχεδίασης τροχών Shimano που δημιουργήθηκε για να αντέχει τη συνεχή χρήση και την ακραία κατάχρηση. Το HAGANE είναι μια καινοτομία με ενσωματωμένη σκληρότητα και ανθεκτικότητα που λειτουργεί παράλληλα με τη μηχανική ακριβείας της Shimano. Το HAGANE είναι για όλους τους ψαράδες.

PESCAMAFIA product tech 2

Η αποκλειστική τεχνολογία κατασκευής της Shimano προάγει περαιτέρω το MicroModule Gear II με έναν υπερσύγχρονο σχεδιασμό επιφάνειας οδοντωτών τροχών. Οι επιφάνειες του γραναζιού μετάδοσης κίνησης και του γραναζιού πινιόν έχουν αναλυθεί και ενημερωθεί από την αρχή στην επιδίωξη της τελειότητας της Shimano για περαιτέρω βελτίωση της αίσθησης ομαλής μετάδοσης και μείωση του ήχου.

PESCAMAFIA product tech 3

Το X-Ship παρέχει βελτιωμένη ανθεκτικότητα του γραναζιού. Στηρίζοντας το γρανάζι και στα δύο άκρα με ρουλεμάν, το γρανάζι πινιόν διατηρεί ακριβή ευθυγράμμιση με το γρανάζι μετάδοσης κίνησης. Αυτό επιτρέπει στα γρανάζια να παραμένουν στην ίδια θέση κάτω από τα πιο βαριά φορτία. Το πρόσθετο πλεονέκτημα της τεχνολογίας X-Ship είναι ότι εξαλείφεται η τριβή μεταξύ του άξονα της μπομπίνας και του γραναζιού. Αυτό ωφελεί περαιτέρω τους ψαράδες με βελτιωμένη απόδοση χύτευσης και απόσταση χύτευσης ελαφρύτερων δολωμάτων.

PESCAMAFIA product tech 4

Η τεχνολογία SilentDrive επωφελείται από έναν συνολικό επανασχεδιασμό όλων των λειτουργικών εξαρτημάτων που επικεντρώνονται στον οδοντωτό τροχό, τον άξονα ατέρμονα και άλλα μέρη. Στόχος: αφαιρέστε τον περιττό θόρυβο και τους κραδασμούς. Με αυτόν τον τρόπο, οι συνολικές ανοχές βελτιώνονται σε επίπεδο micron, δημιουργώντας τελικά μια συνολική πιο αθόρυβη και ομαλή λειτουργία του καρουλιού.

PESCAMAFIA product tech 5

Ο νέος ρότορας MGL παράγει άνευ προηγουμένου ελαφριά περιστροφή εντός της οικογένειας περιστρεφόμενων τροχών MagnumLite. Οι μηχανικοί επανασχεδίασαν τον προηγουμένως συμμετρικό ρότορα MagnumLite ώστε να είναι ασύμμετρος και μετέφεραν τον μηχανισμό του βραχίονα ασφαλείας στην αντίθετη πλευρά του κυλίνδρου γραμμής για να βελτιώσουν τη συνολική ισορροπία του ρότορα. Σε συνδυασμό με έναν ελαφρύ κύλινδρο γραμμής, τη βάση τιτανίου και τη βέλτιστη διάταξη του πάχους του ρότορα, ο νέος ρότορας MGL επιτυγχάνει έως και 14% μείωση της περιστροφικής αδράνειας για αύξηση της ευαισθησίας σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Αλλά η εξέλιξη του ρότορα MGL δεν περιορίζεται μόνο στο μειωμένο βάρος. Η ακαμψία του ρότορα MGL είναι έως και 30% υψηλότερη από τα συμβατικά μοντέλα και συμβάλλει στη βελτιωμένη απόδοση οπισθέλκουσας.

PESCAMAFIA product tech 6

Για μεσαίους και μικρούς μηχανισμούς γενικής χρήσης, που απαιτούν πιο ελαφρύ στύψιμο, εστιάσαμε σε μια δομή χωρίς επαφή που δεν διακυβεύει την ελαφρότητα του στυψίματος. Εκτός από τη συμβατική υδατοαπωθητική επεξεργασία, μια δομή λαβύρινθου που καταστέλλει τη διείσδυση του νερού συνδυάζεται για να επιτύχει υψηλή απόδοση αντοχής στο νερό παρά τη φύση της δομής χωρίς επαφή. Χρησιμοποιείται στο τμήμα ρουλεμάν πώματος και στο τμήμα κυλίνδρων γραμμής. Μεγάλοι τροχοί για αλμυρό νερό, μια αδιάβροχη δομή τύπου επαφής χρησιμοποιείται για μεγάλα περιστρεφόμενα καρούλια που απαιτούν υψηλότερη αντοχή στο νερό. Με την φυσική αποκοπή της διαδρομής εισόδου του θαλασσινού νερού με ένα μέλος σφράγισης χαμηλής ολίσθησης, επιτυγχάνεται υψηλή αδιάβροχη απόδοση ενώ καταστέλλεται η περιστροφική αντίσταση.

PESCAMAFIA product tech 7

Η τεχνολογία G-Free Body έχει αναπτυχθεί για να μετατοπίζει το κέντρο βάρους του μηχανισμού πιο κοντά στο καλάμι. Μετακινώντας το κέντρο βάρους πιο κοντά στο χέρι του ψαρά, το G-Free Body συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης και στη βελτίωση της άνεσης κατά τη χύτευση.

PESCAMAFIA product tech 8

Ο μηχανισμός έχει ένα ειδικό σχήμα δακτυλίου. Αυτό δημιουργεί ένα διορθωτικό αποτέλεσμα στο νήμα και επιτυγχάνει τόσο την καταστολή του προβλήματος του νήματος όσο και την απόδοση μακράς χύτευσης.

PESCAMAFIA product tech 9

Το Long Stroke Spool έχει μεγαλύτερη διαδρομή σε σύγκριση με τα συμβατικά σχέδια μηχανισμών. Αυτό τελικά παράγει μια πιο ομαλή τοποθέτηση νήματος κατά την ανάκτηση και μεταφράζεται σε αυξημένη απόσταση χύτευσης για τους ψαράδες.

PESCAMAFIA product tech 10

Το CI4 είναι ένα πρωτότυπο υλικό Shimano ενισχυμένο με ανθρακονήματα που είναι ελαφρύτερο και έχει μεγαλύτερη αντοχή από το συμβατικό υλικό ρητίνης. Το CI4+ είναι μια προηγμένη έκδοση του αρχικού υλικού CI4 και είναι 2,5 φορές πιο άκαμπτο από τον προκάτοχό του. Ενώ βελτιώνεται η ελαφρότητα και η ακαμψία, τα σώματα και οι ρότορες των τροχών που είναι κατασκευασμένα με CI4+ μειώνονται περαιτέρω σε μέγεθος και βάρος.

PESCAMAFIA product tech 11

Το υλικό Cross Carbon Drag παρέχει ένα ευρύτερο φάσμα ρυθμίσεων έλξης σε σύγκριση με τα παραδοσιακά υλικά έλξης. Το Cross Carbon Drag παρέχει την πιο ομαλή απόδοση έλξης Shimano από ποτέ, ενώ παρέχει στους ψαράδες αυξημένη αντοχή.

PESCAMAFIA product tech 12

Τα ρουλεμάν S A-RB υποβάλλονται στην ίδια διαδικασία με τα ρουλεμάν A-RB της Shimano, αλλά διαθέτουν ασπίδες και στις δύο πλευρές των ρουλεμάν. Αυτές οι ασπίδες μειώνουν την πιθανότητα το αλάτι ή η άμμος να εμποδίζουν την περιστροφή του ρουλεμάν.

PESCAMAFIA product tech 13

Το One-Piece Bail επιτρέπει στη γραμμή να ταξιδεύει ανεμπόδιστα στον κύλινδρο γραμμής. Η απρόσκοπτη σχεδίαση μειώνει την τριβή και μειώνει την πιθανότητα να μπερδευτεί ή να πιάσει η πετονιά στον βραχίονα ασφαλείας.

Από 310,00

Από 310,00
Σε αυτόν τον ιστότοπo χρησιμοποιούνται cookies για να διασφαλιστεί η καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα.