ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ DAIWA SALTIST MQ 2021

CODE EPM02000202195

352,80432,00

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
Εκκαθάριση
DETAILS

Ο νέος μηχανισμός Daiwa Saltist προσφέρει τον καλύτερο συνδυασμό τεχνολογιών της εταιρίας ανθεκτικός στο θαλάσσιο περιβάλλον και ιδανικός για να αντιμετωπίσεις σκληρές μάχες.

Βασισμένος στη τεχνολογία αλουμινίου Monocoque Body, δίνοντας τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν μεγαλύτερα γρανάζια, αυξάνοντας τη μακροζωία και τη δύναμή του. Υποστηρίζεται από στεγανά ρουλεμάν τεχνολογίας MagSealed.

Τα μηχανικά μέρη γρανάζια, άξονες, ρουλεμάν έχουν ενσωματωθεί στο ενιαίο πλαίσιο Monocoque Body και σχεδόν τους απαγορεύεται να μετακινηθούν από τη θέση τους. Το Monocoque Body, ενισχύει την ακεραιότητα του μηχανισμού και εμποδίζει ακόμη περισσότερο την είσοδο νερού και σκόνης στο εσωτερικό του. Αφαιρόντας το πλευρικό πλαίσιο η Daiwa ενσωμάτωσε μηχανικά μέρη επανω στο σκελετό με αποτελέσμα να απελευθερώσει χώρο στο εσωτερικό αλλά παράλληλα να είναι και ελαφρύτερο ο μηχανισμός.

Χάρη στη τεχνολογία Magsealed της Daiwa, που χρησιμοποιεί μαγνητικό λάδι, σφραγίζει ουσιαστικά όλα τα εσωτερικά μέρη του μηχανισμού προστατεύοντάς τον από το να εισχωρούν σκόνες, νερά κλπ.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 • Σύστημα Φρένων ATD με δίσκους Carbon
 • Ρουλεμάν: 6 CRBB + 1 Magsealed
 • Σώμα Αλουμινίου
 • Μανιβέλα Monoblock Αλουμινίου με λαβή Heavy Duty Jigging RCS
 • Μπομπίνα Αλουμινίου με Ελαστικό Δακτύλιο για συγκράτηση του νήματος
 • Pick Up Ηeavy Duty Airbail
 • Σύστημα Αθόρυβης Ταλάντωσης
 • Ρότορας Αλουμινίου
 • Τεχνολογία Air Rotor
 • Ρότορας από υλικό Zaion
 • Κεντρικό Γρανάζι Υψηλής Αντοχής Tough Digigear

Μοντέλο

Βάρος (gr) Νήμα (pe) Χωρητικότητα (m) Βάσει Νήματος Φρένα (kg) Ανάκτηση (cm)

Σχέση Ταχύτητας

5000

435 1,7 300 12 96 5.7:1
6000 430 3 300 12 101

5.7:1

8000

620 3 300 12 110

5.7:1

10000

TECH
PESCAMAFIA product tech 1

Η τεχνολογία MAGSEALED βασίζεται σε ένα μαγνητικό λάδι που αναπτύχθηκε από τη NASA. Αυτή η μαγνητική υγρή σφράγιση χρησιμοποιήθηκε αρχικά στη μετάδοση σκληρών δίσκων υπολογιστών. Ήταν ανθεκτικό στη σκόνη, όχι αδιάβροχο. Έπρεπε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα της πίεσης του νερού. Η μεγάλη πρόκληση των μηχανικών της Daiwa ήταν να ελέγξουν την ένταση της μαγνητικής δύναμης και χρειάστηκε να επαναληφθούν οι δοκιμές εκατοντάδες φορές μέχρι προσαρμογές της τάξης του μικρού! Οι δοκιμές πεδίου που πραγματοποιήθηκαν από τους καλύτερους ειδικούς σε κάθε τεχνική ψαρέματος έδειξαν σημαντικό κέρδος στη ρευστότητα της περιστροφής.

Συντήρηση καρουλιού εξοπλισμένου με τεχνολογία Mag Sealed

Το λάδι Mag Sealed είναι πολύ τεχνικό και σταθεροποιημένο σε μαγνητικό πεδίο, δεν πρέπει να αναμιγνύεται με άλλο συστατικό (χωρίς λάδι, χωρίς γράσο, χωρίς διαλύτη). Μην ψεκάζετε διεισδυτικό λάδι όπως λάδι διείσδυσης ή λιπαντικό σε καρούλι εξοπλισμένο με αυτήν την τεχνολογία.

Το σφραγισμένο λάδι συγκρατείται από έναν μαγνήτη, δεν υποβαθμίζεται. Βελτιώνει τη ρευστότητα και τη διάρκεια ζωής του καρουλιού.
Μετά από κάθε ταξίδι ψαρέματος, το ιδανικό είναι να ξεπλένετε το καρούλι με πίδακα χαμηλής ροής (χωρίς ενισχυτικό) και στη συνέχεια να το στεγνώνετε με ένα πανί αφού γυρίσετε γρήγορα τη λαβή για να αποβάλλετε την περίσσεια νερού με περιστροφή.
Δεν υπάρχει σημαντική ετήσια συντήρηση. Για εντατική χρήση, ειδικά στη θάλασσα, είναι δυνατό να πραγματοποιήσετε μια γενική επισκευή για να ελέγξετε το Mag Sealed αναθέτοντας το καρούλι στον αντιπρόσωπο που θα το στείλει στην υπηρεσία εξυπηρέτησης μετά την πώληση της DAIWA.

Μόνο το σέρβις μετά την πώληση της DAIWA διαθέτει αυθεντικό λάδι Mag Sealed, το οποίο δεν διατίθεται στο εμπόριο. Οι τεχνικοί μεταπωλήσεων της DAIWA είναι εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι για τη συντήρηση τροχών εξοπλισμένων με αυτήν την τεχνολογία.

PESCAMAFIA product tech 2

Το φρένο ATD έχει δίσκους εμποτισμένους με νέο ειδικό γράσο που βελτιστοποιεί την ενεργειακή απόδοση του φρένου. Αυτό το γράσο εξαιρετικής ποιότητας έχει μεγαλύτερη πρόσφυση κατά την εκκίνηση, προσφέρει πιο σταθερό και προοδευτικό φρένο. Έτσι, ο κίνδυνος θραύσης στη μάχη ελαχιστοποιείται χάρη στην ακριβέστερη απόκριση του φρένου ATD, το οποίο προσαρμόζεται σε κάθε φάση του αγώνα: εμπλέκεται πιο γρήγορα και πιο σταδιακά κατά την εκκίνηση και προσφέρει καλύτερη συγκράτηση στην καρδιά του πάλη. Προσαρμόζεται αυτόματα στους διαφορετικούς περιορισμούς σε κάθε φάση του αγώνα, εξ ου και το όνομά του Automatic Tournament Drag.

Με το φρένο Daiwa ATD, να είστε έτοιμοι για πιο ήρεμους, καλύτερα ελεγχόμενους αγώνες.

Το σφίξιμο του πόμολο του φρένου είναι πιο ακριβές και η εσωτερική βάση της μπομπίνας εφαρμόζει καλύτερα στον άξονα για να εξαλείψει το παιχνίδι κατά την απελευθέρωση του φρένου. 

PESCAMAFIA product tech 3

Η ισορροπία, η στιβαρότητα και η ευαισθησία χαρακτηρίζουν το Air-Rotor.

Το τοξωτό προφίλ του, 15% ελαφρύτερο από έναν τυπικό ρότορα, προσφέρει βέλτιστη ρευστότητα περιστροφής και εξαλείφει τους κραδασμούς χάρη στο χαμηλότερο κέντρο βάρους.

Όταν ασκείται πίεση στους ρότορες, εμφανίζεται ένα σημείο αδυναμίας στο τυπικό σχήμα (σε κίτρινο και κόκκινο) καθώς ο Air Rotor απλώνει το φορτίο σε ολόκληρη την τοξωτή κατασκευή του.

PESCAMAFIA product tech 4

Η ακαμψία του αλουμινίου

Το αλουμίνιο είναι το πιο άκαμπτο υλικό συστατικού καρουλιού. Οι μηχανικοί της Daiwa έχουν επεξεργαστεί ειδικά το μέταλλο για να σχηματίσουν ένα βέλτιστο μικρο-στρώμα από ανοξείδωτο αλουμίνιο.

PESCAMAFIA product tech 5

Το γρανάζι Digigear II προσφέρει μια ευρύτερη μορφή όσον αφορά τα ελικοειδή δόντια και τον ατσάλινο τροχό για αυξημένη ρευστότητα και μακροζωία.

PESCAMAFIA product tech 6

Η διπλή ταλάντωση εγγυάται βέλτιστη τοποθέτηση γραμμής χωρίς ολισθήσεις. Η εκφόρτωση του νήματος κατά της βολή έχει βελτιστοποιηθεί για να διατηρείται ο κίνδυνος μπερδέματος στο απόλυτο ελάχιστο.

PESCAMAFIA product tech 7

Το νέο σύστημα αντιστροφής εμπλέκεται υπό 4 φορές λιγότερη πίεση από ένα συμβατικό σύστημα.

Λιγότερα από 2 g είναι αρκετά για να ενεργοποιήσετε αυτό το σύστημα που ονομάζεται «Real Stopper», εξαλείφοντας κάθε επιστροφή στροφάλου και αυξάνοντας την ευαισθησία κατά μια εγκοπή.

PESCAMAFIA product tech 8

Το χαλύβδινο σωληνωτό “Touch Air Bail” SUS303 είναι 20% ισχυρότερο και έχει 13 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από μια συμπαγή ράβδο τιτανίου του ίδιου βάρους.

PESCAMAFIA product tech 9

Αναπτύχθηκε από την Daiwa, ο κύλινδρος παραλαβής TB2 είναι κατεργασμένος για να διασφαλίζει τη βέλτιστη αποθήκευση της πετονιάς στο καρούλι όταν περιστρέφεται.

Αυτό το σύστημα μειώνει κατά 90% τον κίνδυνο συστροφής της γραμμής κατά την ανάκτηση.

PESCAMAFIA product tech 10

Η επιφάνεια περιέλιξης ενός κλασικού μπομπίνα είναι κυλινδρική, αυτή του ABS είναι κωνική και περιορίζει τον κίνδυνο περούκων. Επιπλέον, η σχεδίαση των χειλιών μειώνει την τριβή της γραμμής για να ενισχύσει τους γύψους.

Η νέα σχεδίαση ABSII είναι βελτιστοποιημένη για να ξεπερνά τις επιδόσεις σας στο casting.

PESCAMAFIA product tech 11

Το χαλύβδινο σωληνωτό “Touch Air Bail” SUS303 είναι 20% ισχυρότερο και έχει 13 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από μια συμπαγή ράβδο τιτανίου του ίδιου βάρους.

Από 392,00 Από 352,80

Από 392,00 Από 352,80
Σε αυτόν τον ιστότοπo χρησιμοποιούνται cookies για να διασφαλιστεί η καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα.