Μηχανισμός Daiwa Emeraldas X Lt

CODE EPM02000214007

150,00

ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Εκκαθάριση
DETAILS

Το Emeraldas X LT της Daiwa είναι ένας στιβαρός μηχανισμός με σώμα από αλουμίνιο και ρότορα άνθρακα DS5. Ο τεράστιος τροχός ελέγχου Digigear και το τοξωτό Air Rotor παρέχουν ομαλή και ακριβή περιστροφή. Το φρένο τελευταίας γενιάς ATD με ροδέλες άνθρακα υπόσχεται τέλεια ελεγχόμενες μάχες.

Το σύστημα φρένων ATD είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε μηχανισμούς ψαρέματος, σχεδιασμένη να παρέχει ομαλή και ισχυρή απόδοση έλξης κατά την μάχη με τα ψάρια. Το “ATD” σημαίνει “Automatic Tournament Drag”, υποδεικνύοντας την καταλληλότητά του για ψάρεμα. Το σύστημα αυτό χαρακτηρίζεται από τη μοναδική σχεδίαση και εφαρμογή του, που επιτρέπει υψηλό επίπεδο προσαρμοστικότητας και ευαισθησίας.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του συστήματος φρένων ATD είναι η προοδευτικότητά του, που σημαίνει ότι η πίεση αυξάνεται προοδευτικά καθώς το νήμα τραβιέται από τον μηχανισμό. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν ψαρεύουμε είδη τα οποία κάνουν απρόβλεπτες κινήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Με την τεχνολογία ATD, οι ψαράδες μπορούν να ασκήσουν την απαραίτητη πίεση για τον έλεγχο των ψαριών χωρίς να διακινδυνεύσουν σπασίματα νήματος ή αστοχία εξοπλισμού.

Η μονάδα δίσκου Tough Digigear είναι μια άλλη τεχνολογία που βρίσκεται στους μηχανισμούς ψαρέματος και προσφέρει βελτιωμένη απόδοση και ανθεκτικότητα. Το σύστημα Digigear είναι ένα σύστημα γραναζιών που χρησιμοποιεί ψηφιακά σχεδιασμένα και κομμένα γρανάζια για να παρέχει πιο ομαλή και ακριβέστερη λειτουργία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα καρούλι που είναι πιο αποτελεσματικό, πιο αθόρυβο και διαρκεί περισσότερο.

Μαζί, το σύστημα έλξης ATD και η μονάδα δίσκου Tough Digigear παρέχουν στους ψαράδες ένα μηχανισμό ψαρέματος υψηλής απόδοσης που μπορεί να χειριστεί τις πιο δύσκολες συνθήκες και τα μεγαλύτερα ψάρια.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Σύστημα φρένων ATD (Automatic Tournament Drag)
  • Ρουλεμάν : 5 + 1 inc 4 CRBB
  • Σώμα DS5 και Air Rotor
  • Καρούλι αλουμινίου
  • Βιδωτή λαβή αλουμινίου μονοκόμματη
  • Στρογγυλή λαβή EVA υψηλής πυκνότητας

 

Μοντέλο

Βάρος (gr) Νήμα (pe) Χωρητικότητα (m) Βάσει Νήματος Φρένα (kg) Ανάκτηση (cm)

Σχέση Ταχύτητας

3000 SH

230 0.6 200 12 84 5.6:1
TECH
PESCAMAFIA product tech 1

Mια νέα ιδέα μικρογραφίας στη μηχανική τροχών Daiwa. Σύντομο για το Light and Tough , για το Léger et Robuste , αυτή η τεχνολογία LT παρουσιάζει νέα μεγέθη κυλίνδρων, μικρότερα και ισχυρότερα από ποτέ. Ο νέος τροχός ελέγχου Digigear, πλήρως επανασχεδιασμένος, είναι ενισχυμένος.
Το να ξεκινήσετε με ένα καρούλι LT σημαίνει να το υιοθετήσετε!

Οι μηχανικοί της Daiwa επικεντρώθηκαν στην εξάλειψη άσκοπων βαρέων εξαρτημάτων και σχημάτων διατηρώντας παράλληλα την αντοχή και τη χωρητικότητα του καρουλιού. Αυτή η εντελώς νέα σχεδίαση, συμπαγής με πιο ισχυρό κιβώτιο ταχυτήτων Digigear, δίνει στα καρούλια LT μας την καλύτερη αναλογία ελαφρότητας προς ισχύ.

Σύγκριση σημερινών μοντέλων. Balistic LT2500D: 180 γρ. Luvias 2510PE-H: 245g

Το Zaion και το DS5 είναι εξαιρετικά ανθεκτικά εξαρτήματα που προκύπτουν από την τεχνολογία άνθρακα που αναπτύχθηκε από την Daiwa. Αυτά τα εξαρτήματα άνθρακα κάνουν τον κύλινδρο ελαφρύτερο και ισχυρότερο από έναν τυπικό γραφίτη. Είναι 100% ανθεκτικά στη διάβρωση, ακόμη και στη θαλάσσια χρήση. Ελαφριά, ανθεκτικά και ανθεκτικά, αντιπροσωπεύουν τα καλύτερα υλικά για τους τροχούς μας.

Σύγκριση υλικού για ειδική πυκνότητα

Με βάση τις ιδιότητες του Digigear, μελετήσαμε τη σχεδίαση ενός τροχού ελέγχου ισχυρότερο από ποτέ. Μελετήσαμε όλες τις πτυχές: διάμετρο, πάχος, σχήμα και μέγεθος των δοντιών. Πειραματιστήκαμε και δοκιμάσαμε τα πάντα λεπτομέρεια προς λεπτομέρεια, ρυθμίζοντας κάθε στοιχείο χειρουργικά.

Το αποτέλεσμα είναι ένα τεχνικό επίτευγμα όσον αφορά τη σταθερότητα.

Επανεξετάζοντας πλήρως το σχήμα, το μέγεθος και το πάχος του καρουλιού, αποκτήσαμε ένα εξαιρετικά ελαφρύ καρούλι αλουμινίου, πολύ πιο μπροστά από τα παλιά. Είναι ακόμη πιο ελαφρύ από το σημερινό Air Spool σε ABS, το οποίο βελτιώνει σημαντικά την ισορροπία του καρουλιού.

Σύγκριση σημερινών μοντέλων. Balistic LT2500D: 25g. Luvias 2510PE-H: 36g

Συνδυάζουμε πολλαπλές βελτιώσεις, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, όπως η εσωτερική κατασκευή του καρουλιού, ο άξονας, οι δίσκοι ή η επιφάνεια πέδησης για να βελτιώσουμε περαιτέρω τα πλεονεκτήματα του ATD.

Οι τροχοί LT υπερβαίνουν τα όρια της μέγιστης οπισθέλκουσας, ακόμη και με το μικρό τους μέγεθος και το μικρό τους βάρος. Σύγκριση σημερινών μοντέλων. LT2500: 10 κιλά. 2500: 7 κιλά

Διατηρώντας την κύρια εστίαση στην αντοχή στο ψάρεμα και στα επίπεδα διάρκειας ζωής, επεξεργαστήκαμε εκ νέου τη μανιβέλα. Η νέα σχεδίαση συμβάλλει στην ελαφρότητα του καρουλιού.

Σύγκριση σημερινών μοντέλων. Balistic LT2500: 11,6 g. Luvias 2510PE-H: 17g

PESCAMAFIA product tech 2

Το φρένο ATD έχει δίσκους εμποτισμένους με νέο ειδικό γράσο που βελτιστοποιεί την ενεργειακή απόδοση του φρένου. Αυτό το γράσο εξαιρετικής ποιότητας έχει μεγαλύτερη πρόσφυση κατά την εκκίνηση, προσφέρει πιο σταθερό και προοδευτικό φρένο. Έτσι, ο κίνδυνος θραύσης στη μάχη ελαχιστοποιείται χάρη στην ακριβέστερη απόκριση του φρένου ATD, το οποίο προσαρμόζεται σε κάθε φάση του αγώνα: εμπλέκεται πιο γρήγορα και πιο σταδιακά κατά την εκκίνηση και προσφέρει καλύτερη συγκράτηση στην καρδιά του πάλη. Προσαρμόζεται αυτόματα στους διαφορετικούς περιορισμούς σε κάθε φάση του αγώνα, εξ ου και το όνομά του Automatic Tournament Drag.

Με το φρένο Daiwa ATD, να είστε έτοιμοι για πιο ήρεμους, καλύτερα ελεγχόμενους αγώνες.

Το σφίξιμο του πόμολο του φρένου είναι πιο ακριβές και η εσωτερική βάση της μπομπίνας εφαρμόζει καλύτερα στον άξονα για να εξαλείψει το παιχνίδι κατά την απελευθέρωση του φρένου. 

PESCAMAFIA product tech 3

Ισορροπία, στιβαρότητα και ευαισθησία χαρακτηρίζουν τον Air-Rotor.

Το προφίλ καμάρας του, 15% ελαφρύτερο από έναν τυπικό ρότορα, παρέχει βέλτιστη ροή περιστροφής και εξαλείφει τους κραδασμούς χάρη σε ένα χαμηλότερο κέντρο βάρους.Κατά την άσκηση πίεσης στους ρότορες, εμφανίζεται ένα σημείο εξασθένησης στο τυπικό σχήμα (κίτρινο και κόκκινο) ενώ ο ρότορας αέρα κατανέμει το φορτίο σε ολόκληρη τη δομή του τόξου.

PESCAMAFIA product tech 4

Οδοντωτός τροχός κατεργασμένος με μηχανή CNC.

Τα ελικοειδή δόντια υψηλής ακρίβειας παρέχουν βέλτιστη περιστροφική ρευστότητα.

PESCAMAFIA product tech 5

Το νέο σύστημα αντιστροφής εμπλέκεται υπό 4 φορές λιγότερη πίεση από ένα συμβατικό σύστημα.

Λιγότερα από 2 g είναι αρκετά για να ενεργοποιήσετε αυτό το σύστημα που ονομάζεται «Real Stopper», εξαλείφοντας κάθε επιστροφή στροφάλου και αυξάνοντας την ευαισθησία κατά μια εγκοπή.

PESCAMAFIA product tech 6

Τα τέλεια σημεία επαφής μεταξύ των ελικοειδών ή ευθύγραμμων δοντιών παρέχουν ενεργειακή απόδοση κοντά στο 99% και αθόρυβη περιστροφή. Τα τρένα με γρανάζια Daiwa προσφέρουν ανώτερη περιστροφική ρευστότητα.

PESCAMAFIA product tech 7

Ο σωληνωτός πόλος “Touch Air Bail” από χάλυβα SUS303 είναι 20% ισχυρότερος και διαρκεί 13 φορές περισσότερο από έναν συμπαγή στύλο τιτανίου του ίδιου βάρους.

PESCAMAFIA product tech 8

Αναπτύχθηκε από την Daiwa, ο κύλινδρος παραλαβής TB2 είναι κατεργασμένος για να διασφαλίζει τη βέλτιστη αποθήκευση της πετονιάς στο καρούλι όταν περιστρέφεται.

Αυτό το σύστημα μειώνει κατά 90% τον κίνδυνο συστροφής της γραμμής κατά την ανάκτηση.

PESCAMAFIA product tech 9

Η επιφάνεια περιέλιξης ενός κλασικού μπομπίνα είναι κυλινδρική, αυτή του ABS είναι κωνική και περιορίζει τον κίνδυνο περούκων. Επιπλέον, η σχεδίαση των χειλιών μειώνει την τριβή της γραμμής για να ενισχύσει τους γύψους.

Η νέα σχεδίαση ABSII είναι βελτιστοποιημένη για να ξεπερνά τις επιδόσεις σας στο casting.

150,00

150,00
Σε αυτόν τον ιστότοπo χρησιμοποιούνται cookies για να διασφαλιστεί η καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα.