ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ DAIWA CERTATE G LT 2019

CODE EPM02000202172

641,70

ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Εκκαθάριση
DETAILS

Ένα αλουμινένιο πλαίσιο “Monocoque Body” και μια κομψή σχεδίαση από το “Concept LT”, είναι η νέα εκλεπτυσμένη και ακονισμένη έκδοση της θρυλικής έκδοσης Certate 2019! Ελαφρύτερα, πιο συμπαγή και πιο ακριβή, τα τεχνολογικά επιτεύγματα που πέτυχαν οι μηχανικοί της Daiwa γεννούν ένα προϊόν που ξεπερνά όλες τις προσδοκίες των ψαράδων για νέες αισθήσεις.

Ένας μηχανισμός που είναι ταυτόχρονα ελαφρύς και δυνατός, δεν είναι αυτή η απόλυτη επιθυμία κάθε λάτρη του ψαρέματος; Αυτή η ιδέα LT επαναπροσδιορίζει τη σχεδίαση του Certate φέρνοντάς του μια μείωση βάρους σε κάθε εξάρτημα. Η ιδέα των μηχανικών της Daiwa Japan ήταν να σχεδιάσουν την καλύτερη “Formula 1” σπάζοντας τον συμβιβασμό μεταξύ ελαφρότητας και ανθεκτικότητας. Το Certate LT 2019 γεννήθηκε.

Η δομή Monocoque έχει ένα πλαίσιο αλουμινίου που έχει σχεδιαστεί για να αντιστέκεται στη συστροφή και την κάμψη ενώ γίνεται πιο λεπτή και βελτιστοποιώντας τον εσωτερικό χώρο για τον τροχό ελέγχου και τη μηχανική. Με την εξοικονόμηση χώρου που επιτυγχάνεται στο υλικό, το μέγεθος του συστήματος μετάδοσης σε σχέση με τον όγκο του πλαισίου έχει επεκταθεί στα τεχνικά όρια. Ο κινητήριος τροχός μεγαλύτερης διαμέτρου καταλαμβάνει πλέον το 85% του συνολικού χώρου πλαισίου Monocoque. Αυτή η τεχνολογία βελτιστοποιεί τα πλεονεκτήματα του Concept LT, τόσο από άποψη εξοικονόμησης βάρους όσο και από άποψη ισχύος. Το Certate LT 2019 υιοθετεί σώμα αλουμινίου με υψηλή ακρίβεια επεξεργασίας και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Η Digigear τεχνολογία γραναζιών παρέχει αυξημένη ομαλότητα και ανθεκτικότητα. Στην αλιευτική δράση, η απόλαυση είναι στο αποκορύφωμά της από τις πρώτες στροφές της λαβής. Με το παραμικρό άγγιγμα του στρόφαλου με τα δάχτυλά σας, ο ρότορας αρχίζει να περιστρέφεται. Ο σκληρός κινητήριος τροχός Digigear έχει σχεδιαστεί με ψυχρή σφυρηλάτηση και κοπή με μηχανή CNC υψηλής ακρίβειας. Αυτή η μηχανική φέρνει μια απείρως αθόρυβη περιστροφή.

Οι ψαράδες που έρχονται αντιμέτωποι με τα στοιχεία της θάλασσας, του ψεκασμού και άλλων διαβρωτικών περιβαλλόντων απαιτούν τη διατήρηση της απόδοσης του καρουλιού σε όλες τις περιστάσεις. Η στεγανοποίηση μιας περιστρεφόμενης κατασκευής όπως ο ρότορας είναι μια πρόκληση που η Daiwa κατάφερε να ανταποκριθεί το 2010 και να βελτιστοποιήσει χρόνο με το χρόνο. Για τη σφράγιση της περιστρεφόμενης δομής του ρότορα στο πλαίσιο, η στεγανοποίηση είναι κατασκευασμένη από ένα μαγνητικό λάδι που ονομάζεται MagSealed. Αυτό το λάδι είναι παγωμένο σε μαγνητικό πεδίο και αποτρέπει την εισχώρηση νερού και σκόνης στον μηχανισμό. Το Certate LT 2019 έχει μονοκόμματη δομή χωρίς συγκολλήσεις ή φλάντζες που έχει υψηλή στεγανότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το MagSealed τοποθετείται επιπλέον στο πινιόν και στον κύλινδρο συλλογής για ένα καρούλι που είναι στεγανοποιημένο σε όλο τον κόσμο κατά της υδροκίνησης.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Φρένο με τεχνολογία ATD
  • Ρουλεμάν: 10 + 1 συμπεριλαμβανομένων 10 CRBB
  • Σκελετός Monocoque σε αλουμίνιο και “Air Rotor” στο ΖΑΙΟΝ
  • Πηνίο LC-ABS (Long Cast)
  • Περιέλιξη με εγκάρσια στροφή Twist Buster II
  • Εξαιρετικά ελαφρύς στρόφαλος Air Handle κατασκευασμένος από μονοκόμματο αλουμίνιο και ξεβιδώνεται

 

Μοντέλο

Βάρος (gr) Νήμα (pe) Χωρητικότητα (m) Βάσει Νήματος Φρένα (kg) Ανάκτηση (cm)

Σχέση Ταχύτητας

LT 2500 XH

205 0,6 200 10 87

6.2:1

LT 3000 XH

225 0,8 200 10 93

6.2:1

LT 4000 CXH

235 1,2 200 12 99 6.2:1
LT 5000 DXH 295 1,8 300 12 105

6.2:1

TECH
PESCAMAFIA product tech 1

Mια νέα ιδέα μικρογραφίας στη μηχανική τροχών Daiwa. Σύντομο για το Light and Tough , για το Léger et Robuste , αυτή η τεχνολογία LT παρουσιάζει νέα μεγέθη κυλίνδρων, μικρότερα και ισχυρότερα από ποτέ. Ο νέος τροχός ελέγχου Digigear, πλήρως επανασχεδιασμένος, είναι ενισχυμένος.
Το να ξεκινήσετε με ένα καρούλι LT σημαίνει να το υιοθετήσετε!

Οι μηχανικοί της Daiwa επικεντρώθηκαν στην εξάλειψη άσκοπων βαρέων εξαρτημάτων και σχημάτων διατηρώντας παράλληλα την αντοχή και τη χωρητικότητα του καρουλιού. Αυτή η εντελώς νέα σχεδίαση, συμπαγής με πιο ισχυρό κιβώτιο ταχυτήτων Digigear, δίνει στα καρούλια LT μας την καλύτερη αναλογία ελαφρότητας προς ισχύ.

Σύγκριση σημερινών μοντέλων. Balistic LT2500D: 180 γρ. Luvias 2510PE-H: 245g

Το Zaion και το DS5 είναι εξαιρετικά ανθεκτικά εξαρτήματα που προκύπτουν από την τεχνολογία άνθρακα που αναπτύχθηκε από την Daiwa. Αυτά τα εξαρτήματα άνθρακα κάνουν τον κύλινδρο ελαφρύτερο και ισχυρότερο από έναν τυπικό γραφίτη. Είναι 100% ανθεκτικά στη διάβρωση, ακόμη και στη θαλάσσια χρήση. Ελαφριά, ανθεκτικά και ανθεκτικά, αντιπροσωπεύουν τα καλύτερα υλικά για τους τροχούς μας.

Σύγκριση υλικού για ειδική πυκνότητα

Με βάση τις ιδιότητες του Digigear, μελετήσαμε τη σχεδίαση ενός τροχού ελέγχου ισχυρότερο από ποτέ. Μελετήσαμε όλες τις πτυχές: διάμετρο, πάχος, σχήμα και μέγεθος των δοντιών. Πειραματιστήκαμε και δοκιμάσαμε τα πάντα λεπτομέρεια προς λεπτομέρεια, ρυθμίζοντας κάθε στοιχείο χειρουργικά.

Το αποτέλεσμα είναι ένα τεχνικό επίτευγμα όσον αφορά τη σταθερότητα.

Επανεξετάζοντας πλήρως το σχήμα, το μέγεθος και το πάχος του καρουλιού, αποκτήσαμε ένα εξαιρετικά ελαφρύ καρούλι αλουμινίου, πολύ πιο μπροστά από τα παλιά. Είναι ακόμη πιο ελαφρύ από το σημερινό Air Spool σε ABS, το οποίο βελτιώνει σημαντικά την ισορροπία του καρουλιού.

Σύγκριση σημερινών μοντέλων. Balistic LT2500D: 25g. Luvias 2510PE-H: 36g

Συνδυάζουμε πολλαπλές βελτιώσεις, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, όπως η εσωτερική κατασκευή του καρουλιού, ο άξονας, οι δίσκοι ή η επιφάνεια πέδησης για να βελτιώσουμε περαιτέρω τα πλεονεκτήματα του ATD.

Οι τροχοί LT υπερβαίνουν τα όρια της μέγιστης οπισθέλκουσας, ακόμη και με το μικρό τους μέγεθος και το μικρό τους βάρος. Σύγκριση σημερινών μοντέλων. LT2500: 10 κιλά. 2500: 7 κιλά

Διατηρώντας την κύρια εστίαση στην αντοχή στο ψάρεμα και στα επίπεδα διάρκειας ζωής, επεξεργαστήκαμε εκ νέου τη μανιβέλα. Η νέα σχεδίαση συμβάλλει στην ελαφρότητα του καρουλιού.

Σύγκριση σημερινών μοντέλων. Balistic LT2500: 11,6 g. Luvias 2510PE-H: 17g

PESCAMAFIA product tech 2

Η τεχνολογία MAGSEALED βασίζεται σε ένα μαγνητικό λάδι που αναπτύχθηκε από τη NASA. Αυτή η μαγνητική υγρή σφράγιση χρησιμοποιήθηκε αρχικά στη μετάδοση σκληρών δίσκων υπολογιστών. Ήταν ανθεκτικό στη σκόνη, όχι αδιάβροχο. Έπρεπε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα της πίεσης του νερού. Η μεγάλη πρόκληση των μηχανικών της Daiwa ήταν να ελέγξουν την ένταση της μαγνητικής δύναμης και χρειάστηκε να επαναληφθούν οι δοκιμές εκατοντάδες φορές μέχρι προσαρμογές της τάξης του μικρού! Οι δοκιμές πεδίου που πραγματοποιήθηκαν από τους καλύτερους ειδικούς σε κάθε τεχνική ψαρέματος έδειξαν σημαντικό κέρδος στη ρευστότητα της περιστροφής.

Συντήρηση καρουλιού εξοπλισμένου με τεχνολογία Mag Sealed

Το λάδι Mag Sealed είναι πολύ τεχνικό και σταθεροποιημένο σε μαγνητικό πεδίο, δεν πρέπει να αναμιγνύεται με άλλο συστατικό (χωρίς λάδι, χωρίς γράσο, χωρίς διαλύτη). Μην ψεκάζετε διεισδυτικό λάδι όπως λάδι διείσδυσης ή λιπαντικό σε καρούλι εξοπλισμένο με αυτήν την τεχνολογία.

Το σφραγισμένο λάδι συγκρατείται από έναν μαγνήτη, δεν υποβαθμίζεται. Βελτιώνει τη ρευστότητα και τη διάρκεια ζωής του καρουλιού.
Μετά από κάθε ταξίδι ψαρέματος, το ιδανικό είναι να ξεπλένετε το καρούλι με πίδακα χαμηλής ροής (χωρίς ενισχυτικό) και στη συνέχεια να το στεγνώνετε με ένα πανί αφού γυρίσετε γρήγορα τη λαβή για να αποβάλλετε την περίσσεια νερού με περιστροφή.
Δεν υπάρχει σημαντική ετήσια συντήρηση. Για εντατική χρήση, ειδικά στη θάλασσα, είναι δυνατό να πραγματοποιήσετε μια γενική επισκευή για να ελέγξετε το Mag Sealed αναθέτοντας το καρούλι στον αντιπρόσωπο που θα το στείλει στην υπηρεσία εξυπηρέτησης μετά την πώληση της DAIWA.

Μόνο το σέρβις μετά την πώληση της DAIWA διαθέτει αυθεντικό λάδι Mag Sealed, το οποίο δεν διατίθεται στο εμπόριο. Οι τεχνικοί μεταπωλήσεων της DAIWA είναι εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι για τη συντήρηση τροχών εξοπλισμένων με αυτήν την τεχνολογία.

PESCAMAFIA product tech 3

Το φρένο ATD έχει δίσκους εμποτισμένους με νέο ειδικό γράσο που βελτιστοποιεί την ενεργειακή απόδοση του φρένου. Αυτό το γράσο εξαιρετικής ποιότητας έχει μεγαλύτερη πρόσφυση κατά την εκκίνηση, προσφέρει πιο σταθερό και προοδευτικό φρένο. Έτσι, ο κίνδυνος θραύσης στη μάχη ελαχιστοποιείται χάρη στην ακριβέστερη απόκριση του φρένου ATD, το οποίο προσαρμόζεται σε κάθε φάση του αγώνα: εμπλέκεται πιο γρήγορα και πιο σταδιακά κατά την εκκίνηση και προσφέρει καλύτερη συγκράτηση στην καρδιά του πάλη. Προσαρμόζεται αυτόματα στους διαφορετικούς περιορισμούς σε κάθε φάση του αγώνα, εξ ου και το όνομά του Automatic Tournament Drag.

Με το φρένο Daiwa ATD, να είστε έτοιμοι για πιο ήρεμους, καλύτερα ελεγχόμενους αγώνες.

Το σφίξιμο του πόμολο του φρένου είναι πιο ακριβές και η εσωτερική βάση της μπομπίνας εφαρμόζει καλύτερα στον άξονα για να εξαλείψει το παιχνίδι κατά την απελευθέρωση του φρένου. 

PESCAMAFIA product tech 4

Η ισορροπία, η στιβαρότητα και η ευαισθησία χαρακτηρίζουν το Air-Rotor.

Το τοξωτό προφίλ του, 15% ελαφρύτερο από έναν τυπικό ρότορα, προσφέρει βέλτιστη ρευστότητα περιστροφής και εξαλείφει τους κραδασμούς χάρη στο χαμηλότερο κέντρο βάρους.

Όταν ασκείται πίεση στους ρότορες, εμφανίζεται ένα σημείο αδυναμίας στο τυπικό σχήμα (σε κίτρινο και κόκκινο) καθώς ο Air Rotor απλώνει το φορτίο σε ολόκληρη την τοξωτή κατασκευή του.

PESCAMAFIA product tech 5

Ορισμένα πλαίσια και ρότορες Daiwa είναι κατασκευασμένα από Zaion, ένα αποκλειστικό υλικό που αποτελείται από υψηλής πυκνότητας υφασμένο άνθρακα, αντιδιαβρωτικό και ελαφρύτερο και ισχυρότερο από το μαγνήσιο.

Ο στόχος της τεχνολογίας Zaion ήταν να βρει ένα υλικό τόσο δυνατό όσο το μέταλλο και τόσο ελαφρύ όσο ο άνθρακας. Πράγματι, ένα πλαίσιο και ο ρότορας από αλουμίνιο αποτελούν εγγύηση αντοχής, ενώ το πολυανθρακικό είναι πιο περιζήτητο για την ελαφρότητά του.

Το ZAION αναμειγνύει αυτές τις δύο περιζήτητες ιδιότητες. Ενώ ο κανονικός άνθρακας αποτελείται από ρητίνη νάιλον 6-6 και 20% ίνες, το ZAION διαθέτει διπλάσιο όγκο από υφαντές ίνες άνθρακα υψηλής πυκνότητας. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό υλικό τόσο ανθεκτικό όσο το μαγνήσιο. Ένα πλαίσιο ZAION είναι 25% ελαφρύτερο από το ίδιο πλαίσιο μαγνησίου και 50% ελαφρύτερο από ένα πλαίσιο αλουμινίου!

PESCAMAFIA product tech 6

Αυτή η τεχνολογία είναι μια εξέλιξη του “Digigear” που επιτρέπει την ακριβή κατεργασία του τροχού ελέγχου παρέχοντάς του μια ανώτερη επιφάνεια επαφής, προκειμένου να αυξηθεί η ανθεκτικότητα και η ρευστότητα των μηχανικών.

PESCAMAFIA product tech 7

Μονοκόκ πλαίσιο: νέο πρότυπο

Το πλαίσιο “Monocoque Body” προσφέρει μια νέα δομή σε ένα ενιαίο κατεργασμένο συμμετρικό κομμάτι.

Παρουσιάστηκε με τους κυλίνδρους Certate HD του 2016, αυτή η συμμετρική κατασκευή σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στην εποχή των τροχών, είναι το σημείο εκκίνησης μιας νέας γενιάς ακόμη ισχυρότερων κυλίνδρων.

Ο τροχός ελέγχου είναι εγκλωβισμένος σε ένα μονοκόμματο πλαίσιο, ισχυρότερο και πιο αδιάβροχο από ποτέ.

Αντί για τις πλευρικές φλάντζες, ένας τεράστιος δίσκος βιδώνεται απευθείας στο μονομπλόκ πλαίσιο που τώρα περιέχει έναν τροχό ελέγχου του οποίου το μέγεθος επεκτείνεται στα τεχνικά όρια. Αυτός ο τεράστιος τροχός ελέγχου φέρνει ένα σύστημα ταχυτήτων ισχυρότερο από ποτέ.

PESCAMAFIA product tech 8

Το νέο σύστημα αντιστροφής εμπλέκεται υπό 4 φορές λιγότερη πίεση από ένα συμβατικό σύστημα.

Λιγότερα από 2 g είναι αρκετά για να ενεργοποιήσετε αυτό το σύστημα που ονομάζεται «Real Stopper», εξαλείφοντας κάθε επιστροφή στροφάλου και αυξάνοντας την ευαισθησία κατά μια εγκοπή.

PESCAMAFIA product tech 9

Ο σωληνωτός πόλος “Touch Air Bail” από χάλυβα SUS303 είναι 20% ισχυρότερος και διαρκεί 13 φορές περισσότερο από έναν συμπαγή στύλο τιτανίου του ίδιου βάρους.

PESCAMAFIA product tech 10

Αναπτύχθηκε από την Daiwa, ο κύλινδρος παραλαβής TB2 είναι κατεργασμένος για να διασφαλίζει τη βέλτιστη αποθήκευση της πετονιάς στο καρούλι όταν περιστρέφεται.

Αυτό το σύστημα μειώνει κατά 90% τον κίνδυνο συστροφής της γραμμής κατά την ανάκτηση.

PESCAMAFIA product tech 11

Η επιφάνεια περιέλιξης ενός κλασικού μπομπίνα είναι κυλινδρική, αυτή του ABS είναι κωνική και περιορίζει τον κίνδυνο περούκων. Επιπλέον, η σχεδίαση των χειλιών μειώνει την τριβή της γραμμής για να ενισχύσει τους γύψους.

Η νέα σχεδίαση ABSII είναι βελτιστοποιημένη για να ξεπερνά τις επιδόσεις σας στο casting.

PESCAMAFIA product tech 12

Αντιδιαβρωτικά ρουλεμάν υψηλής ποιότητας και αντοχής των οποίων η μακροζωία είναι 10 φορές μεγαλύτερη από ένα τυπικό ρουλεμάν.

 

713,00 641,70

713,00 641,70
Σε αυτόν τον ιστότοπo χρησιμοποιούνται cookies για να διασφαλιστεί η καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα.