DETAILS
To Ikejime είναι ένας τρόπος θανάτωσης των αλιευμάτων ούτως ώστε να μην υποφέρουν όταν τα πιάνετε. Επίσης η γρήγορη θανάτωση προσφέρει και πιο γευστικό κρέας αφού το στρες που νιώθουν τα ψάρια κατά την σύλληψη και οι ορμόνες που παράγουν κατά την διάρκεια του αργού θανάτου τους στην ακτή επηρεάζει την ποιότητα του κρέατος. Αν σέβεστε τα πλάσματα που πιάνεται το σωστότερο είναι να προβαίνετε σε αυτή την τεχνική ώστε να μην τυραννιούνται. Το ίδιο ισχύει και στα καλαμάρια όπου και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει τρόπος εξουδετέρωσης με μία ειδική βελόνα. Η Ika Shinkei Shimegu Nakazima θα σας βοηθήσει σε αυτή τη μέθοδο και θα κάνει το ψάρεμά σας πιο ηθικό και σωστό απέναντι στους ζωντανούς οργανισμούς που πιάνουμε.